Friday, May 22, 2009

esimest korda Eesti igatsus!

Oleme nüüd natuke Margaret Riveris tagasi olnud ja enamus aega tööd teinud:). Ilmaga meil reisil väga vedas, sest nüüd on ilm vihmaseks ja jahedaks läinud, isegi tormiseks ning täna välgutas ja müristas.

Kieran andis meile esmaspäeval vaba päeva, mis möödus niisama puhates ja pesu pestes jne:). Teisipäeval ja kolmapäeval töötasime administraatoritena ja lisaks tegime kolmapäeval päevase pausi ajal suurpuhastust. Eile tegime ka suurpuhastust nii, et nüüd on meil kõik toad tehtud! Kieran ütles, et ikkagi on veel palju teha:), mis on hea, sest ainult administraatorina oleks meil liiga vähe tööd. Natuke oleme muud tööd ka leida üritanud, aga veel pole õnnestunud. Olio Bellosse oleme mitu korda helistanud, iga kord on Brett kuskil ära olnud ja lubatud, et ta helistab tagasi, aga tema puhul pole üllatav, et ta seda teinud pole! Sinna me enam ilmselt ei helista ka, vaid üritame end pruninguks kirja panna. Ajalehes oli kuulutus, et juba kolme nädala pärast alustatakse pruninguga! Põhimõtteliselt saaks me seni ainult hostelis töötades ka läbi, sest isegi kui me võtame osa palgast rahana välja, on meil mitu ööd ette tehtud ja teeme ju kogu aeg lisaks.

Administraatorina töötamine mulle väga meeldib, seda teeks hea meelega rohkem:). Kõige rohkem meeldib see, et näeb kõiki inimesi, kes hostelisse tulevad, mis tähendab, et tead, mis huvitavat rahvast siin on ja nemad teavad sind ka juba. Muidu peab lootma, et kohtad neid kuskil üldkasutatavates ruumides:). Inimestega on üldse üldiselt tore suhelda, sest enamus reisivaid inimesi on huvitavad ja toredad. Boonusena saame valida, kelle oma tuppa paneme:). Mark juba ammu kurdab, et kui meie töötame, siis meie tuppa tüdrukud ei satu!:). Mingid boonused peavad ju olema!:) Kieran niigi paneb me toa peaaegu alati inimesi täis (õnneks enamasti poisse:)) ja nt miskipärast alati ühe kohaliku, kes räägib unes ja täna öösel haises kohutavalt! Toas tõesti midagi hingata ei olnud nii, et pidime olenemata külmast ilmast akna lahti tegema (samal ajal oli elektriradikas sees). Õnneks ta oli praegu ainult ühe öö.

Üks hea asi on veel hostelis töötamise juures. Saab palju igasugust infot, sh teavet töövõimaluste kohta, sest enamus, kes tööd otsivad, uurivad meilt võimalusi (receptsionis) ja räägivad, kust nad mis teavet on saanud:).

Kodus tagasi olles, oleme vaadanud ka mõnda head filmi (kuna on jahe ja vihmane, on iga õhtu filme vaadatud, aga kahjuks enamasti igavaid ja vahel lausa kohutavaid pubekate filme vaadatud! Kusjuures filmi valijad ei ole ise mingid pubekad!!!) – World´s fastest Indian (Anthony Hopkins peaosas, väga hea film), Ocean 13 ja Walk the line (Johnny Cashi elulugu, väga väga hea film!). Kahte viimast vaatasime eile ja hea filmivalik õnnestus tänu sellele, et meie valisime (ja et keegi ette ei jõuaks broneerisime filmi vaatamise aja!)!:)

Filmi vaatamise ajal sai nalja ka. Kieran pani ukse lukku kui magama läks (lounge´ist saab otse verandale) nii, et kui keegi suitsetamas käis, siis pidime nad sisse laskma. Mingi hetk oli ukse taga üks tüüp, kelle kohta me arvasime, et ta on meie uus toanaaber. Mina olin teda ainult vilksamisi kaugelt näinud, aga oli tema moodi ja sama dressipluus. Egne oli teda pikemalt näinud, aga ikkagi tekkis meil kahtlus, kes ta on, sest ta hakkas küsima, et kas igal õhtul vaadatakse filme ja kas ta võib ka vaatamas käia! Sellest tekkis mulje, et ta on mingi suvaline tüüp, kes tuli lihtsalt õhtut hostelisse veetma (vahest käib siin sellist rahvast ka)!:). Kui ta uuesti välja läks, siis me ei julgenud teda enam sisse lasta (oli väga purjus)! Õnneks ta sai peauksest sisse (selleks peab uksekoodi teadma, mis on toavõtme küljes) ja sellest me saime aru, et on ikka meie toanaaber:). Aga see oli nii naljakas, kuidas me ehmatasime, et isver, kelle ma uksest sisse lasksin ja kuidas me pärast temast lahti saame! Ja kui ta kolmandat korda läks välja, siis pani kivi ukse vahele, et sealt tagasi sisse saada!:) Naljakas oli see, et ta midagi ei kommenteerinud, et me korraga teda enam sisse ei lasknud!

Lisaks haisevale tüübile ja purjus tüübile, keda me enam uksest sisse ei lasknud, olid meie toas ka kolm toredat iiri poissi, kelle me ise kolmapäeval oma tuppa panime! Nendelt saime ka infot töö kohta. Nad lähevad esmaspäeval viinamarjaistandusse tööle. Kui ma õigesti aru sain, siis viinamarjataimi välja võtma vms:) ja seal istanduses pidavat pruning kolme nädala pärast algama (see võib muidugi edasi lükkuda, sest viinamarja korjamise aeg lükkus edasi ning seni on väga päikeseline ja ilus ilm olnud, mis pidi ka pruningut edasi lükkama).

Täna on meil vaba päev ja midagi erilist ei ole kavas:). Lihtsalt puhata ja mängida.
Ja nüüd on mul juba mitu-mitu päeva kodu- ehk Eesti igatsus!!!

2 comments:

  1. Oh kui tore, et sul päris koduigatsus on, ootame sind nii hoolega....

    ReplyDelete
  2. sinu jaoks ma seda kirjutasingi:P

    ReplyDelete