Sunday, March 1, 2009

Neljapäev, 26.veebruar

Täna käisime jälle tööl!!! Meie teine tööpäev, aga oleme Austraalias alles 2 nädalat olnud ka. Tundub nagu oleks palju kauem.
Saime kauem magada tänu sellele, et me nüüd Margaret Riveris elame, mitte nagu eelmine kord, Surfpointis. Lida võttis meid kell 6.35 peale:). Täna oli vähem korjajaid ja korjasime heledaid viinamarju. Neid on palju raskem märgata ja olid kuidagi rohkem lehtedes kinni ja omavahel põimunud. Korjasime sama palju, kui eelmine kord – 11 ämbrit, aga aega läks rohkem, peaaegu 3 tundi.
Lida pidi tagasiteel Cowaramupis asju ajama ja me tahtsime endast pilti teha viinamarjade ja tööriietusega nii, et ütlesime, et me tagasi hääletame. Kohalik mees (keda eelmine kord korjamas ei olnud ja kelle me ka hommikul peale võtsime) ütles, et siin tavaliselt ei hääletata:). Ütlesime, et teame, sest juba hääletasime. Ja et inimesed on nii sõbralikud ja lahked.
Viisime vajalikud paberid kontorisse ära (tööleping jne) ja siis võtsime uued käärid, vesti, kaitseprillid (täna korjasime ilma, sest ei märganud, et need ka olid olemas ja päikeseprillidega ei näinud ühtegi viinamarja) ja kinda ning läksime pildistama:). Ilusad pildid tulid, aga tavaliselt on mul tegelikult juuksed patsis (seekord jõudsin juba lahti teha) ja müts peas. Fotosessioon oli peaaegu läbi juba, kui Steve mööda sõitis ja vaatas, mida me teeme:). Pärast küsis, kuidas pildistamine läks. Ütlesin, et “very cute”:).
Ja hakkasimegi tagasi hääletama. Algul natuke jalutasime niisama, et mõned pildid teha. Täna võttis esialgu peale seitsmes auto, keda me üldse ei hääletanudki, sest tundus, et me ei mahu sellele, aga auto peatus ja naine küsis, kas me vajame küüti. Autos naine uuris, kust me oleme ja mida teeme. Selgus, et ta oli teel ühte viinamarjaistandusse ja arvas, et võib-olla on neil korjajaid vaja (seda ma ei tea, miks ta arvas, et meile me praegusest kohast ei piisa:)). Läksime siis temaga kohe kaasa küsima. Ütles töödejuhatajale, et leidis kaks ilusat (gorgeous) tüdrukut tee pealt, kes sooviks viinamarju korjata. Kahjuks töödejuhataja ütles, et nad kasutavad nüüd firma abi ja ise ei otsi, et palju lihtsam (andis vahendusfirma teefoninumbri). Selle peale meid peale võtnud naine ütles talle, et nad on juristid, sul võib neid vaja minna:).
Tänasime ja asusime edasi teele. Jälle mitu autot ei võtnud peale:), aga varsti üks mikrokas peatus ja öeldi, et hüpake peale. Istmeid ei olnud, aga ronisime tagant uksest sisse ja olime asjade peal:). Kaks austraalia kutti oli, üks neist tuli nädalaks Margaret Riverisse sõbraga, aga teine võttis töölt 8 kuud puhkust ja teeb ka tiiru Austraaliale peale! Teadsid, et Eesti on endine NL ja Läti ja Leedu loeti ka üles. Rändurkutt (Kieran) andis oma telefoninumbri, et kui me hakkame Margaret Riverist edasi liikuma, siis me helistaks talle, äkki ta on ka alles siin ja saame temaga koos edasi reisida (me kindlalt ei tea, kumma oma buss oli, aga loodame, et Kierani:)). Tal kavas umbes 2 kuud siin olla ja ka võib-olla natuke viinamarju korjata, aga kui külmaks läheb, siis kihutab kohe üles poole:). Õnneks pidi nädalavahetusel ilm jälle ilusaks ja kuumaks minema!
Kodus David just parasjagu koristas meie tuba ja ütles, et kui meil veab, siis oleme täna ainsana toas! Sest kõik teised kolisid täna välja ja praegu uusi bookinguid pole. Loodame! Arutasime Davidiga, et kõik austraallased on nii sõbralikud ja David ütles, et ilmselt seetõttu, et ilm ilus ja elutempo rahulik:). Elu ongi lihtsalt lill siin!
Öösel meil toanaabrid jälle kolistasid nii, et saime halvasti magada (aga korealane tuli nii vaikselt, et alles hommikul kuulsime, et ta siin, kui tal telefon äratas) ja juba 5.30 ärkasime, seega lubasime endale lõunauinaku:). Uinaku katkestas Steve rõõmusõnumiga, et homme jälle tööle!!!! Jeeeeeeee! Kusjuures Steve algselt arvas, et täna korjame palju, aga ilm segas vahele. Võib-olla siis homme!:p
P.S Olen ammu tahtnud kirjutada seda, et vasakpoolse liiklusega harjus kähku (vähemalt jalakäijana). Mina nädalaga, Egnel läks natuke kauem aega:), aga nüüd vaatame mõlemad automaatselt paremale ja siis vasakule. Ja enam ei tundu, et isver, kust kuhu need autod võivad kõik keerata, et ettearvamatu.

No comments:

Post a Comment